Til jer der arbejder med WordPress, så har vi her samlet de 5 bedste plugins, der kan være med til at optimere din hjemmeside. Vi har prøvet at være brede i vores anbefalinger og tager lidt med fra hver kategori. Plugins kan tilføjes til dit WordPress-site og er i langt de fleste tilfælde gratis.

1. WordPress SEO by Yoast

Dette er det mest populære SEO-plugin til WordPress. Det er gratis, og du kan nemt og hurtigt tilføje det til din hjemmeside. Pluginnet gør det muligt for dig at optimere din side i forhold til søgemaskiner.

WordPress SEO giver dig en god oversigt til at lave dine sidetitler og metabeskrivelser, samt mange andre og mere komplicerede funktioner. Du kan ligeledes fjerne /kategori/ fra din URL, hvilket ofte kan forbedre dine SEO-resultater.

Du finder det her: https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

 

2. Captcha

Ja, det lyder måske lidt kedeligt, at det skal være på top 5 over bedste WordPress plugins, men det kan gøre din hverdag meget lettere. Mange af jer er sikkert stødt på captcha på nettet, når I har skrevet en kommentar eller skal tilmelde jer en side. Det er der, hvor der står en mærkelig tekst eller et regnestykke, der gør, at robotterne har sværere ved at komme ind på din side.

Dette plugin kan afhjælpe spamkommentarer og er en ekstra sikkerhed, hvis nogle prøver at logge ind på i dit admin-panel.

Du finder det her: https://wordpress.org/plugins/captcha/

 

3. Wordfence Security

Det er desværre sket et par gange, at en WordPress-side er blevet hacket. Der er ikke noget værre end dette. Din side kan måske helt forsvinde, eller den kan opføre sig mærkeligt.

Wordfence Security er med til at holde nogle af disse hackere ude. Det er vigtigt at pointere, at dette ikke er en 100% skudsikker metode, og at du stadig skal tænke dig om ift. at opdatere din plugins og holde din WordPress sikker.

Du finder det her: https://wordpress.org/plugins/wordfence/

 

4. Visual composer

Visual composer er et plugin, der er inkluderet i mange forskellige WordPress-temaer. Især på Themeforest. Her har du mulighed for drag-n-drop, når du skal bygge dine sider op. Dette gør det meget lettere, da WordPress’ egen formatering mange gange kan være rigtig dårlig.

Med en page builder får du mulighed for at sammensætte din side som du vil. Du kan ofte tilpasse siden med forskellige kolonner, samt dragge indhold frem og tilbage uden at bryde formatteringen.

 

5. W3 Total Cache

Dette plugin handler om caching. Caching betyder, at dine hjemmeside bliver gemt, så brugerne hurtigere kan indlæse den, når de besøger den.

Dette kan gøre en væsentlig forskel for de besøgendes oplevelse af din side. Billeder kan især være langsomme til at loade, men hvis du bruger et caching-plugin som f.eks. W3TC, så kan billederne blive loadet hurtigere.

Dette kan også have en positiv indflydelse på din placering i søgemaskinerne, da Google f.eks. tager din loadhastighed med i overvejelserne, når de vurderer din side.

Du finder det her: https://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/