Hvis du arbejder med SEO, så ved du det sikkert allerede. Hvis ikke, så har vi et rigtigt godt, og gratis, værktøj til dig her. Det hedder Google Webmasters Tools og er Googles eget værktøj.

På Google Webmasters Tools (GWT) kan du se dine rangeringer på Google på de søgeord, hvor din hjemmeside bliver vist. Du kan ligeledes hjælpe Google med at opfange de rigtige sider hos dig, ligesom du kan finde eventuelle sider, der fejler på dit site.

GWT er et genialt værktøj til dig, der gerne vil følge med i, hvor mange der besøger din side via Google. Under punktet ”Søgetrafik” kan du se, hvor mange eksponeringer, klik og hvilken placering de specifikke søgeord har i forhold til din hjemmeside. Du kan ligeledes se CTR (click-through-rate), så du kan se, hvor stor en andel af de søgende, der vælger at trykke på din hjemmeside. Dette kan være en god måde at se, om du skal have ændre i din titel eller metabeskrivelse.

google webmasters tools seo værktøj

Indsend sitemap og bliv fundet hurtigere

Hvis du vil oprette dig på GWT, så er det vigtigt at indsende et sitemap. Der findes mange forskellige plugins til diverse CMS-programmer, som kan generere et sitemap til dig. Et sitemap vise Google, hvilke sider, du har på din hjemmeside. Alt fra sider, blogindlæg, billeder osv.

I dit sitemap kan du bestemme, hvor ofte Google skal indeksere din side. Du kan f.eks. vælge, at Google skal indeksere din blog hver dag eller en gang om ugen, samt din forside en gang om måneden.

sitemap seo indsend

Sådan kommer du i gang

Det er som sagt gratis at opsætte GWT. Det kræver bare, at du går til siden (https://www.google.com/webmasters/tools/) og tilføjer din hjemmeside. Herefter skal du bekræfte, at du rent faktisk er ejer af siden. Dette kan gøres ved at connecte til din Google Analytics-konto eller ved f.eks. at indsætte et tag på din hjemmeside. Man bliver guidet igennem dette på hjemmeside.

Efter dette har du reelt set adgang til det smarte værktøj. Der er mange forskellige punkter i GWT, så det er en god idé at kigge lidt rundt for at se, hvilke ting, der kunne være nyttige for dig.

God fornøjelse med det.